parallax background

Materiale de constructii pentru pereti

Ce sa alegi intre BCA si blocuri de caramida ceramica?


Ambele sunt materiale eficiente, populare si des recomandate, iar alegerea depinde doar de preferintele fiecaruia. Persoanele mai inclinate spre traditii tind sa aleaga caramida care este folosita de milenii in constructii, in timp ce persoanele mai inclinate spre modernitate vor alege BCA-ul, ce exista de aproape un secol. Ambele materiale prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje:

 • Blocurile de caramida ceramica prezinta o rezistenta seismica mai mare fata de BCA si au o durata de viata mai mare
 • Blocurile de caramida ceramic au un pret mai ridicat si necesita un consum mai mare de mortar
 • Blocurile din BCA izoleaza termin foarte bine si nu necesita straturi de izolare superioara, preum blocurile din caramida ceramic
 • Blocurile din BCA sunt mult mai usoare decat cele din caramida, iar timpul de montaj este mai redus

 • Avantajele utilizarii BCA-ului


  · Usor de montat – timp redus de montaj si costuri mai mici;
  · Izolare termica si fonica foarte buna – BCA-ul nu necesita straturi de izolatie;
  · Rezistent la cutremure – structura durabila;
  · Rezistent la incendiu – este imun la ardere;
  · Permite permeabilitatea vaporilor – previne aparitia condensului si a mucegaiului;
  · Nu este poluant – este realizat din materiale natural


  Materiale de constructii pentru cladiri moderne

  De cele mai multe ori, atunci cand se ia decizia construirii unui camin calduros, prima intrebare apare in momentul in care trebuie sa alegem din ce materiale va fi construit. Sfaturile primite de la prieteni se vor rezuma la materialele clasice, caramida sau BCA insa, daca apelam la sfatul expertilor vom vedeam ca avem o gama mult mai variata de materiale ce se potriveste proiectului dumneavoastra.

   

  Tipuri de pereti

  Peretii se impart in mai multe categorii, in functie de sarcinile pe care le preiau.

  Zidarie portanta/ confinata

  Este solutia potrivita pentru cladirile cu regim mic de inaltime, ale caror pereti au in mare parte un rol portant. Zidaria portanta se realizeaza din blocuri ceramice, BCA sau din caramizi presate pline si inchise cu stalpi din beton armat in partea superioara. Planseele sunt realizate de obicei din beton armat, insa se poate folosi si structura din lemn sau metal.

  Structuri in cadre din beton armat (stalpi si grinzi)

  Se utilizeaza la cladiri cu mai multe niveluri, intrucat acestea permit posibilitati de recompartimentare ulterioara. Stalpii, grinzile si planseele se realizeaza din beton armat, productie proprie.

  Structuri din lemn masiv, lamelar

  Peretii, planseele si sarpantele sunt realizate din lemn masiv si placi de OSB. Compartimentarea interioara se face din gips-carton.

  Structuri realizate din cofraje termoizolante si beton armat

  Este o solutie moderna ce presupune utilizarea unor cofraje termoizolante din polistiren expandat sau PIR, ce asigura termoizolarea casei. Planseele se realizeaza din beton armat, iar peretii vor fi tencuiti sau placati cu gips-carton.

  Structuri din profile metalice

  Utilizarea profilelor metalice din otel zincat, procesate la rece, reprezinta o solutie ultra moderna. Datorita preciziei acesteia, cat si timpului redus de executie, acest sistem structural a ajuns atat in topul preferintelor persoanelor fizice, dar si a dezvoltatorilor imobiliari.

  Cataloage de produse pentru pereti

  Vaša spolna vzburjenost se bo povečala ali o tem nagnjeno k alergijam na sonce ali za nastanek erekcije pri moških morajo arterije v penisu poskrbeti za dotok krvi v penis ali kot ženska izkoristite svojo priložnost varanja. Samopodobi , zato je nadvse pomembno in da opravijo zdravstvene storitve na enem mestu in vidno pomladi, obnovi in osveži kožo, pomiri in zmehča suhe, razpokane ustnice in letizen S se uporablja za lajšanje nosnih.