parallax background

Sisteme de drenaj

Ce este un sistem de drenaj al fundatiei?


Sistemul de drenaj al unei fundatii reprezinta o succesiune de tevi sau tuburi de drenaj, care sunt perforate pe toata lungimea lor, sub forma de taieturi sau de strapungeri si sunt infasurate cu o garda de geotextil. Acest material permite doar apei sa treaca, in timp ce granulele de praf si nisip raman in materialul geotextil. Tuburile de drenaj conlucreaza cu un strat de pietris sau de margaritar dispus in jurul lor.


Sisteme auxiliare


De asemenea, din aceste sisteme fac parte si sistemele pluviale, compuse din jgheaburi, burlane si rigole.


De ce sunt necesare sistemele de drenaj?

Sistemele de drenaj sunt esentiale atunci cand dorim sa asiguram durabilitatei unei cladiri sau constructii. Cladirile dotate cu sisteme de drenaj vor fi pregatite pentru a face fata unor posibile probleme ce presupun contactul cu apa in cantitati mari.

Un sistem de drenaj eficient va impiedica coroziunea cladirii in situatii precum: topirea zapezii, scurgerile de pe acoperisuri sau infiltrarile de apa.

La CRISMIH beneficiati acum de sisteme de drenaj speciale, personalizate pentru spatiul pe care il servesc. Profesionalismul echipei se explica prin expertiza specialistilor in domeniu, precum si prin orientarea acestora catre obtinerea celor mai eficiente rezultate.

 

Materiale folosite in construirea unui sistem de drenaj


In alegerea materialelor corespunzatoare pentru un sistem de drenaj, vor fi luate in considerare toate elementele structurale ale acestuia.

Tubulatura

In principal, se utilizeaza doua tipuri de tuburi de drenaj: tuburile flexibile si tuburile rigide. Tuburile rigide sunt tevi PVC, taiate in unele locuri, ce vin in lungimi de 3 sau 6 metri. Tuburile flexibile se utilizeaza pentru lucrari mai usoare, cum ar fi un sistem de drenaj in camp, si vin gata infasurate cu geotextil. Acestea au dimensiuni mai mari, de pana la 200 de metri.

Sifoane scurgere

Sistemul de drenaj sifonic este o metoda foarte eficienta pentru drenarea apei in cazul unor precipitatii puternice. Conductele se vor umple intr-un mod sistematic atunci cand sistemul de drenaj este optimizat corect.

Rigole

Rigola este un sant mic, ce are scopul de a colecta apele si de a le conduce catre un punct de descarcare. Rigolele de exterior sunt ideale pentru cladiri, curti rezidentiale si zone pietonale. CRISMIH pune la dispozitie o gama larga de rigole din plastic, metal sau din beton cu polimeri, de diverse inaltimi si latimi de montaj.